Nou standard ocupational Achizitii Publice

Joi, 2 septembrie 2021, Agenția Națională pentru Achiziții Publice a anunțat aprobarea noului standard ocupațional pentru ocupația de „Expert achiziții publice”, prin Decizia nr. 358/12.08.2021 a Autorității Naţionale pentru Calificări (ANC), potrivit unui comunicat.

Standardul ocupațional ”Expert achiziții publice” cod COR 242116 a fost revizuit de către ANAP cu suportul Băncii Mondiale și reprezintă unul dintre demersurile întreprinse pentru continuarea profesionalizării personalului cu atribuții în domeniul achizițiilor publice, obiectiv specific prevăzut în cadrul Strategiei Naționale în domeniul Achizițiilor Publice.

Activitatea de revizuire s-a realizat prin intermediul proiectului SIPOCA 625 – „Sprijin în implementarea Strategiei Naționale în domeniul Achizițiilor Publice (SNAP) prin consolidarea capacității administrative a ANAP și a autorităților contractante” derulat de ANAP, care are ca obiectiv principal profesionalizarea personalului implicat în domeniul achizițiilor publice, prin consolidarea cadrului normativ și instituțional pentru dezvoltarea carierei, a competențelor și a cunoștințelor acestuia.

Progamul de educație și formare profesională va avea 720 de ore, din care 277 ore dedicate teoriei și 443 ore de practică.

Standardul ocupațional „Expert achiziții publice” poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

21 ianuarie, 2022
Actele normative cu incidență ...

Actele normative cu incidență în materie fiscal...

MAI MULTE
18 decembrie, 2020
Actele normative cu incidență ...

Actele normative cu incidență în materie fiscal...

MAI MULTE
18 decembrie, 2020
Pachetul REACT-EU...

Parlamentul European a aprobat pachetul REACT-EU.R...

MAI MULTE