Contabilitatea institutiilor publice. Noutati legislative

Online

Expert Fiscal

26 februarie 2024 - 03 martie 2024

990

lei

TAXA CURS

Descriere

Obiective specifice:

 1. Acordarea asistenţei de specialitate în domeniul fiscal
 2. Completează declaraţiile fiscale în conformitate cu legislaţia în vigoare şi în funcţie de încadrarea fiscală a contribuabililor
 3. Pregăteşte informaţia în vederea prelucrării fiscale
 4. Stabileşte baza impozabila
 5. Verifică documentele fiscale şi contabile din punct de vedere legal

Contabilitatea instituțiilor publice este o ramură specializată a contabilității care se ocupă cu evidența și gestionarea resurselor financiare ale entităților din sectorul public. Aceasta este reglementată de norme și principii specifice, adaptate specificului instituțiilor publice. Iată câteva informații generale despre contabilitatea instituțiilor publice:

 1. Reglementări specifice: Contabilitatea instituțiilor publice este guvernată de regulamente și norme contabile emise de către autoritățile competente din fiecare țară. Aceste reglementări țin cont de particularitățile sectorului public, inclusiv principiile bugetare și de transparență.

 2. Bugetarea: O caracteristică distinctivă a contabilității instituțiilor publice este legată de procesul de bugetare. Instituțiile publice trebuie să elaboreze și să gestioneze bugete în conformitate cu politica fiscală și obiectivele guvernamentale.

 3. Conturi specifice: Conturile contabile pentru instituțiile publice sunt structurate în mod diferit față de cele din sectorul privat. Ele pot include categorii specifice precum conturi de trezorerie, conturi de venituri și cheltuieli publice, conturi de datorii și active specifice sectorului public.

 4. Raportare financiară: Institutțiile publice sunt obligate să furnizeze rapoarte financiare periodice care să ofere o imagine transparentă asupra utilizării fondurilor publice. Aceste rapoarte sunt adesea destinate atât autorităților publice, cât și publicului larg.

 5. Control și audit: Din cauza caracterului public al instituțiilor, există o atenție deosebită asupra controlului și auditului financiar. Entitățile guvernamentale sau alte organisme independente pot efectua audituri pentru a se asigura că resursele publice sunt utilizate eficient și în conformitate cu legislația în vigoare.

 6. Proiecte și programe: Contabilitatea instituțiilor publice poate include gestionarea resurselor pentru proiecte și programe guvernamentale specifice, fie ele în domeniul sănătății, educației, infrastructurii sau altele.

 • Cursul Expert Fiscal este un curs ACREDITAT de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei , diploma obtinuta fiind recunoscuta atat la nivel national cat si in Uniunea Europeana.

Certificat Recunoscut

La absolvire se va elibera ca anexă a Certificatului de absolvire un Supliment descriptiv în care sunt menționate competențele dobândite.

Cui se Adreseaza

 • Cursul Expert Fiscal se adreseaza persoanelor care doresc sa isi dezvolte o cariera in departamentul economic al institutiilor publice si agenti economici. Cursul se adreseaza functionarilor publici si persoanelor cu o experienta minima in domeniul economic.
 • În general, cursurile de contabilitate a instituțiilor publice sunt adresate persoanelor interesate să lucreze în domeniul financiar al sectorului public. Aceste cursuri se adresează următoarelor categorii de persoane:

  • Contabili din instituții publice: Cursurile sunt potrivite pentru profesioniștii care lucrează sau doresc să lucreze în departamentele financiare sau contabile ale instituțiilor publice, cum ar fi ministere, agenții guvernamentale, autorități locale sau regionale.

  • Funcționari publici: Angajații din sectorul public responsabili de gestionarea bugetelor și finanțelor publice pot beneficia de cursuri specializate în contabilitatea instituțiilor publice pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile specifice acestui domeniu.

  • Studenți și absolvenți: Cursurile pot fi potrivite pentru studenții care urmăresc o carieră în domeniul financiar sau contabil și doresc să își orienteze specializarea către sectorul public.

  • Auditori și consultanți: Persoanele care lucrează în domeniul auditului sau consultanței și care doresc să înțeleagă mai bine specificul contabilității instituțiilor publice pentru a oferi servicii de calitate pot beneficia, de asemenea, de astfel de cursuri.

  • Manageri și decidenți: Cursurile de contabilitate a instituțiilor publice pot fi utile și pentru managerii din sectorul public, precum directorii executivi, administratorii publici sau alți lideri care trebuie să înțeleagă modul în care sunt gestionate resursele financiare ale organizațiilor lor.

   

   

   

  Actele necesare pentru obținerea certificatului acreditat:

  • Diplomă de licență / adeverință de absolvire (copie)
  • Act de identitate (copie)
  • Certificat de naștere (copie)
  • Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)
  • Dovada plății

  Detalii privind tematicile cursurilor, organizarea și desfășurarea programelor de perfecționare se pot obține de la:

  Doamna Cozma Mihaela

  0724.240.808

   

  DETALII TEHNICE

  Cursul se desfasoare prin intermediul aplicatiei ZOOM. Fiecare participant va trebui sa:

  1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional: căști și cameră web)

  2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line.

   

  Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:

  Sistem de operare Windows

  Sistem de operare MacOS

  Telefon mobil cu sistem de operare Android

  Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

FORMATORI:

Cursuri asemanatoare: